Vi har varit i Huddinge

på det traditionsenliga besöket och nu stundar sportlov, Hurra! Numera kontrollerar de även blodfetterna på barnen och varför vet jag inte riktigt, men ska nog ta reda på det. Denna gång blev det shopping i Stockholm, bio på kvällen där vi kollade på Bedtime Stories och ett besök på Koh Pangang.

Det ska bli skönt att få njuta sportlov och åka skidor i fjällen, känns välförtjänt. Annars är vi friska och förvånade över att inga i familjen drabbats av influensan, trots att släkt,vänner, arbetskamrater, klasskamrater har legat i influensa och varit/är riktigt sjuka.
Jag har läst  boken Det sjuka  av Anna-Maria Sörberg och tänkt på vad mina barn kan råka ut för som vuxna........och nu inser jag att jag måste fundera över vilka konsekvenser smittskyddslagen har. Ska jag lära mina barn att ta skriftligt på att de har informerat om sin hiv när de utövar sex? Men även om man har det räcker det ?Människor har ju blivit fällda i efterhand för att de haft oskyddad sex trots att de inte smittat andra, och informerat om sin smitta. Eller ska jag rekommendera dem att flytta över Sundet till Danmark? Eller något annat land, för det är ju bara Sverige som har en sådan speciell lagstiftning. Borde det inte vara vars och ens ensak att se till att skydda sig som i andra länder?

Nåväl den dagen det är dags för detta har jag nog funderat ut svaren!

Vad ska man säja? Boktips

Sonen var jublande glad när Alcazar vann delfinalen i Göteborg och jag påmindes återigen om hur viktigt det är med förebilder för mina barn. Positiva förebilder i dubbel bemärkelse:-) Det blev ingen hivskola för barnen i år heller och vi funderade länge och väl på för och nackdelar. Dock var barnen så unisona i sina åsikter och tyckanden, att det kändes som om man inte kunde köra över dem. Vi har istället kommit överens om att nästa år ska de iväg, vare sig det vore på självaste julafton och vi ska i god tid planera in en semestertripp. För oss alla fem och för att det inte ska märkas att de är på ett läger som de inte kan prata om,vi andra tre får göra Stockholm under tiden..Det blev kompromissen vi kom fram till.Samtidigt känns det konstigt att de inte ska kunna prata om det, som ändå är en viktig del av deras livsshistoria och som kommer att prägla en del av deras liv i framtiden också.

Vi har haft trevliga gäster på besök, av en familj som jag lärt känna genom denna blogg och tillsammans gjorde vi ett besök på Jokkmokks marknad, samt åkte slalom i Kåbdalis i iskyla. Våra barn har haft väldigt kul ihop och vi vuxna har pratat hela nätterna känns det som:-) Vi har många gemensamma nämnare upptäckte vi och en del perifera adoptionsbekanta. Det var trögt att börja jobba igen i måndags efter en så rolig helg.

Denna blogg lever på ett sätt sitt eget liv och ger nya vänner, vilket jag är tacksam över! Vänner som vet allt från start och det är skönt tycker jag, för då slipper man fundera på om man ska eller inte ska informera. Tack för roliga dagar tillsammans!

Jag håller på att läsa böcker/har läst böcker som handlar om hiv för att lära mig mer om det. Det sjuka av Anna- Maria Söderberg som handlar om "hivmän", "hivkvinnor" och andra främlingar, den väcker många intressanta frågor inom mig samt massor av funderingar, utgiven 2008 och har ISBNnummer: 978-91-7389-228-5  på  Atlas förlag.

Hiv och aids av Lars Moberg, men den är redan inaktuell till viss del, är 10 år gammal och mycket har hänt sedan dess vad gäller hiv/aids LarsMoberg arbetade när han skrev boken på Huddinge sjukhus som infektionsläkare (vet ej om han gör det fortfarande) . Den är utgiven 1999 för första gången och jag har läst  den andra upplagan som är från 2000 med ISBNnummer 91-88992-34-9 Alhambras förlag.

Berättelsen i sjukdomens värld av Georg Drakos, som är etnolog en metod för att studera förhållandet mellan kroppsliga erfarenheter och berättande. Det handlar om att vara anhörig till människor med hiv/aids i Sverige och Grekland och bygger på hans forskning.Den är utgiven 2005 med ISBNnummer: 91-7139-718-3 av Brutus Östlings förlag Symposion.

RSS 2.0