Smittskyddet kritiserar svensk hivlag

http://www.qx.se/samhalle/8331/smittskyddet-kritiserar-svensk-hivlag

Jag hade hoppats på att de skulle ta bort kravet på att berätta att man har hiv innan man har sex.Jag tycker att det var och ens skyldighet att se till att man inte blir smittad och att man har säker sex. Många som smittar andra vet ju inte ens att de har smittan själva.....Det måste vara något fel på lagen när det är den anklagade som skall bevisa att han/hon informerat om sin smitta, inte åklagaren som skall bevisa att uppsåtet varit att sprida smittan.

Jag är i alla fall glad,vi är fortfarande opåverkade, av höstens alla sjukdomar, som finns runt omkring oss. Det snörvlas och hostas lite överallt men vi har klarat oss. Vi har varit och dragit upp vår båt inför vintern och börjat att ställa i ordning skotrarna inför vintern, liksom kollat igenom skidutrustningarna.Sonen har fått ny utrustning,tjejerna kommer att få det lite senare för det fanns inget på rean som passade dem.Det är dyrt denna tid på året när alla vinterutrustningar skall gås igenom och nytt skall införskaffas, det skall vara bra vinterskor,skridskor,pjäxor m.m.m.m.

Vi har varit på kvartalskontroll

Eller egentligen barnen och de mådde som väntat bra.De växer så det knakar och nu spår de en prognos på att vår son kommer att bli 2.04 meter när han blir stor. Vi har ju märkt att han är lång men inte tänkt på att han är så lång....
Det är inte konstigt att han tar älgkliv i spåret:-)) Just nu har han fastnat för basket och det är ju kanske en framtidssport som kommer att passa hans längd.Jag är glad att han slopat ishockey som alternativ.

Just nu är det väldigt lite att rapportera, fortfarande inga höstförkylningar,alla glada och friska och sysslar med sina olika idrotter.Vi börjar att märka av att det strax är vinter och det är vi glada för och längtar efter.Skola och arbeten rullar på och helgerna går alldeles för fort.

Hiv kan ha funnits i 100 år

http://www.kvp.se/halsa/1.1321682

Intressant läsning tyckte jag och bra att det forskas runt detta också. Hoppas att de snart kommer på gåtan och kan skapa ett vaccin som kan skydda människor mot detta.

RSS 2.0