Sommarkänsla

Jag och maken gick promenad efter stranden idag,han har återvänt hem till Sverige från en tjänsteresa.Sonen var och tränade fotboll och vi njöt lite vuxentid tillsammans samt att vi kunde samtala ostört och utan lyssnande barnaöron.

Läste lite inlägg idag på Familjeliv och blir lite sorgsen när de tror att barn med hiv är så annorlunda och speciella,samt svårt sjuka.Det är som om de vore en speciell sorts barn från yttre rymden. Jag tror att jag har de friskaste och piggaste barnen i världen:-))De är nästan aldrig hemma från skolan och är ytterst sällan sjuka.

Nu tränar de i och för sig och sover gott om natten,äter hälsosam mat och har ett förutsäjbart liv, samt en familj som älskar dem mest av allt i hela världen.Det kanske ger dem en bättre hälsa, men de har god kondition trots sin hiv,och deras goda kondition syns inte minst på fotbollsplanen när sonen tränar.Han kutar fram och tillbaks och tycks orka hur mycket som helst,de andra står stilla i jämförelse.

Nästa helg skall vi på orienteringstävling och det skall bli väldigt kul,helgen därpå skall jag och maken åka på orienteringsläger med våra barn.Vi är med för att vi inte vill informera om blodsmittan, samt att det är roligt att hänga med ungarna.Vi är ju så himla stolta över dem!!!

Nu har vi haft många besök

hemma hos oss av olika anledningar.Idag åkte sista nattgästen hem och sedan ahr vi tagit det lugnt hela familjen.Ungrana har byggt ett stort legolandskap med flygplan,ambulanser och stadskärna.De har hållit på med det sedan i lördags och det är intressant att sitta och tjuvlyssna,när de leker.

Annars är allt bra,träningar tar tid, vi är lite småförkylda samtidigt som det helt plötsligt är många avslutningar, på än det ena än det andra och de flesta kvällar tillbringas någonannanstans än i hemmet.

Sommartemperaturer

har vi och det är svårt att få barnen att behålla kläderna på.De inser inte att marken kyler fortfarande och att det är bra att använda jacka och långbyxor och jumpaskor.Helst shorts,kort kjol och Foppatofflor och det är bara jag som inte fattar något, alla andra får.........Just nu är jag etta på Dumtoppen för min inställning till kläder:-))

Annars håller alla sig friska och det enda som har med sjukvård att göra är att denna tid ger en massa småsår som behöver plåstras om i tid och otid. Just nu löptränar vi mycket och Marcus speciellt för nu har fotbollen kört igång igen.Sara och Rebecka är mindre roade att löpträna efter spår, de vill hellre se en vitorange skärm i skogen.

Vi mår med andra ord bra allihop och har det bra tillsammans.Allt bara flyter på och snart är sommaren här med ett långt och skönt sommarlov,vilket jag ser framemot!

Vi har varit och gjort kvartalskontrollen

men på vårt hemmasjukhus.Det gick bra och allt var bra med barnen.De är tålmodiga och väntar snällt medans man samtalar och genomgår undersökningar och provtagningar, utan att knota det minsta.Trots allt tar det minst en halvdag att genomföra det hela och eftersom de hade missat lunchtiden i skolan åkte vi hem till min mor och åt en god lunch istället,eftersom hon befann sig i stan.

Annars pratade vi lite strategier inför sommaren eftersom vi då reser ganska långt söderut och bor i makens gamla släktgård en lång period.Vår läkare skulle uppdatera läkarna på det sjukhuset med det nya som hänt i barnens sjukhistoria och sedan kan vi söka vård där utan att behöva redogöra allt för mycket.

Det är en skön känsla när allt fungerar så himla bra på hemmaplan,en bra sjuksköterska som varje gång vi är där tar proverna, en bra läkare som förmedlar trygghet och kunskap och en miljö som barnen kan koppla av i trots att det är sjukhus.

RSS 2.0