Byte av tandklinik

En positiv sak är att Sara bytt tandklinik och går nu återigen på hemorten och inte i vår nabostad som tidigare. En underbar tandsköterska mötte upp och när hon frågade om sjukdomar och annat svarade Sara själv på det. Vi har bestämt att vi inte ska sköta informationsplikten åt henne längre, utan nu måste hon själv ta över det ansvaret. Det är dags att träna på det.

Tandsköterskan informerade Sara lugnt att de har tystnadsplikt och därför pratar man inte med andra om sjukdomar som deras besökare har och att ingen obehörig får läsa i journalerna. Sedan bemötte hon henne lika gulligt och omsorgsfullt som innan Sara berättat. Jag blev starkt berörd och tacksam över det , det trillade en liten tår från mig och jag kände mig så himla glad.

Den nya tandläkaren var in och hälsade på henne och tittade på om hon behövde tandställning, men Sara skulle få vänta till hösten när tandspecialisten kom och kunde göra en bedömning. Även han bemötte henne helt underbart, när han frågade till anledningen till att vi tidigare gått hos tandvårdsspecilaisterna, och konstaterade att det var ju bra att vi fått den hjälpen men att det var annorlunda nu.Det var definitivt positivt annorlunda!

Gissa om jag hade flashbacks från när Sara var liten  och de skulle dra ut en tand och vi fick en stafett tandläkare som inte vågade ta i henne och det bemötande vi fick nu. Tur att utvecklingen gått framåt! Jag har gått med ett leende sedan dess.

På onsdag ska vi ut och resa och hälsa på makens släktingar och det ska bli roligt. Även om vi har vår häruppe har jag hört att  träden har börjat slå ut där och att de har lovat sommarvärme. Nu är vi trötta på slalom och skidåkning och längtar efter sol och värme. Nu får gärna sommaren komma direkt och ta bort de sista snöhögarna hos oss.

RSS 2.0