Tänk vad man kan fundera länge och väl

Nu sitter jag här och försöker att formulera hur hiv förändrat vårt liv,men jag kommer bara fram till en sak.

Vi miste goda vänner,men fick nya så vad var förlusten? Vi fick två barn som vi önskat oss, de testade + och det påverkar oss så tillvida att vi måste ha kontakt med sjukvården i vårt län och Huddinge.Det är ingen större möda,att åka en gång i kvartalet med ungarna och ta prover och när vi åker till Huddinge får vi lyxa en natt med övernattning på hotell och äta god frukost.Alternativet var att fortsätta att leva som 1-barnsfamilj och det är mycket roligare att vara 5 än 3.

När vi reser till Huddinge försöker vi att kombinera resan med något roligt och lärorikt för barnen.Genom det har vi fått många roliga upplevelser och sett många saker som folk i Stockholm annars mest kan ta del av.Barnen har blivit allmänbildade och fått nya erfarenheter,vilket underlättar för dem i skolan,exempelvis när de läser geografi.

Det svåraste med hiv är att man måste leva med en familjehemlighet och det är tufft ibland.Det känns ibland att man luras, fast man inte vill det,utan bara handlar om ett skydd för barnen.Att de skall få ha sin barndom ifred och bli hela människor som orkar bära sitt livsöde.

Att leva med hiv för vår familjs del är ingen stor sak som tar tid från oss.Hiv har lärt oss andra saker om livet,vi ser och värderar saker annorlunda nu för tiden.Det viktigaste för mej och min make är att vi har ett gott familjeliv,att ungarna har kompisar,vilket de har och ett liv som känns meningsfullt och förutsäjbart för dem,vilket det är.Vi kanske värnar mer om varandra,säjer kärleksord en gång extra för att de verkligen skall veta att de är världens finaste barn.Men jag tror egentligen inte att det sett annorlunda ut om de inte haft hiv!

Mina barn är kärlek ingen blodsmitta, mina barn är människor ingen blodsmitta,mina barn är just barn med drömmar om en framtid.

Idag är jag sjuk!

Borde krypa ner i sängen men sitter här en stund.Jag har nog till slut drabbats av influensan som härjar på mitt arbete,i barnens skola och i bekantskapskretsen.Det småsnöar lite och det känns som surväder.Egentligen är jag rätt nöjd att bara sitta här och filosofera.

Sedan jag startade bloggen har jag fått många reaktioner: uppmuntarande tillrop och ett och annat hårt slag i huvudet.Det är dock av slagen som man lär sig mest!Alla vi som lever med barn, som har hiv,har alla olika erfarenheter, vi ser på saken med olika ögon och det styr sedan våra val.Det viktigaste vi kan göra mot varandra är att var medmänniskor och ha respekt för varandras åsikter!

I denna blogg berättar jag om mina erfarenheter,mina visioner och tankar.Jag berättar glimtar ur mitt familjeliv och hur vi har det!Tack alla ni som läser,engagerar er och som skriver kommentarer.I min familj är det 2 av 5 som testar +.

Vi har njutit av sportlov denna vecka

Vi har haft besök av storkusinen som skött ruljangsen hemma och skött om mina stora små barn:-)De har gjort diverse roliga saker som gått på bio,åkt slalom, badat i badhuset och sedan har de åkt skridskor och längdskidor.Jag och maken har varit bundna till våra arbetsplatser,men jag är glad att de haft ett roligt och skönt sportlov i alla fall.

Vi är alla friska och mår gott och det är skönt att få njuta snö och vinter.Det är nog vår familjs bästa årstid.Jag blir alltid vemodig när vårvintern kommer, för även om man längtar efter det hela året, är säsongen så kort att man ändå inte hinner med.Helt plötsligt går man där i gamla snöhögar och man inser att i de södra delarna av Sverige är det snudd på sommar.Då vill man bort..........Men nu är nu!

Jag har funderat mycket på hur hiv har förändrat vårt liv och om det är förändringar som varit negativa för oss som familj.Jag har samtalat mycket med Sara på sistone, för att höra hennes bild av hiv och hur det är att leva med det.Jag har bett henne att skriva en uppsats om hiv och hur hon upplever det och hon kämpar på.Så småningom får ni höra Saras berättelse med hennes ord.

Efterlysning till bokprojekt!

Hejsan!

Om ni är några som av någon anledning lever med hiv i er familj, kan ni vara så vänliga och kontakta mig.Det skall bli en bok om hiv i vårt land.Jag söker exempelvis dig som ofrivilligt blivit förälder till ett barn med hiv,eller som är född med hiv.Jag har inte med detta att göra egentligen utan det är en journalist som söker fler att intervjua inför ett bokprojekt.Jag förmedlar bara vidare! Ni kommer att få hennes namn och telefonnummer och kan kontakta henne med den emailadress ni vill,men jag förmedlar hennes adress till er.
Min emailadress är and.mia@hotmail.com

Läste något intressant på HIV-Sverige

Hivpositiva med omätbar virusmängd
smittar inte sexuellt

I ett uttalande från Schweiz federala hiv och aidskommission menar man att personer med fungerande hivbehandling som uppnått omätbara mängder av viruskopior i blodet inte kan överföra viruset sexuellt till någon annan. Uttalandet från 4 av Schweiz främsta hivexperter publicerades i veckan av Bulletin of Swiss Medicine.

http://www.aidsmap.com/en/news/4E9D555B-18FB-4D56-B912-2C28AFCCD36B.asp

Förhoppningsvis bidrar denna kunskap till att man snart lättar på reglerna och förändrar smittskyddslagen i Sverige.Enklast att undvika smitta är ju att alltid använda kondom när man har nya sexuella kontakter.

Förhoppningsvis kommer mina barn att ha nytta av denna kunskap.

RSS 2.0