Har inte kunnat skriva i min blogg

på länge, ofrivilligt. Det beror på att de bytt publiceringsplats eller vad de nu har gjort. Barnen har i alla fall fått sommmarlov och varit ner till Huddinge för kvartalskontroll.Vi fick bo på plätthotellet som barnen kallar det och sedan gjorde vi Stockholm;kollade vaktavlösningen på slottet,våra ungar älskar det:-).Gröna Lund var målet för ett besök under 10 timmars tid och utmattade åkte vi tillbaks till hotellet.Vi brukar normalt åka ner veckan efter midsommar,men nu blev det före. Barnen kontrollerades och allt såg bra ut.De mäts och vägs,tas blodtryck och urinprov samt att det tas blodprover i några rör,för sonens räkning kollar de medicinkoncentrationen också.Fortfarande verkar det som vår tös slipper mediciner ett tag till,värdena är stabila fortfarande.Sedan är det samtal med läkaren och kuratorn som tar tid. Vi pratade om vårdbidraget med kuratorn,för det är dags att söka nytt igen.Vi bad även om att få ett läkarutlåtande för att kunna ta ut TFP för barnet som är över 12 år.Egentligen skulle vi fått tid i slutet på augusti,men vi blev måttligt roade av den tanken. Vi har under alla dessa år åkt till Huddinge i januari och juni,ett besök under barnens sommarlov, så att de åtminstone en gång slipper ta ledigt från skolan.Vi fattar inte varför vi skulle komma i augusti?? Speciellt när de bara då hade gått tre dagar i skolan?? Då hade det varit svårt att motivera barnen att åka iväg efetrsom de gillar att gå i skolan.Men vi har en ny sjuksköterska som bokar in tiderna och vår personkemi är nog inte den bästa? Under sommaren är man ju mer på resande fot och det är enklare att gömma undan besöket på Huddinge sjukhus,i en rad av sommaraktiviteter.Nu fick vi skippa besöket i Estland som vi planerat för,men det finns ju kvar att göra senare under sommaren.Nu längtar vi till varmare nejder eller att sommaren kommer med sol och värme till oss. Sonen skall på fotbollsläger och jag skall med som ledare,vilket skall bli kul.Annars rullar livet på som vanligt även om jag just nu har drabbats av bihåleinflammation och tycker det är pest.Var som sjukast när vi var i Stockholm och satt mest på en bänk på Gröna Lund och vaktade ryggsäckar:-)Tack vare bra böcker gick den dagen också.:-)Jag skall jobba tre veckor till är det tänkt och sedan har jag semester.Tack och lov har vi en "barnflicka", i form av en 17-årig manlig kusin,som är med barnen på dagarna så att de kan njuta sommarlov.

Fotbollsföräldrar

Ja det är vi det:-)Igår var det vår tur att arbeta med att hjälpa till på plan,med allt från att vara bollkalle till att sälja korvar och biljetter.Det var riktigt roligt att träffa de andra pojkarnas föräldrar i laget och det blev en god stämning när vi arbetade tillsammans.

Vi är ju alltid med när barnen har någon aktivitet eftersom vi vill vara den som lägger om såren,(om olyckan skulle vara framme). Andra kanske ser överentusiastiska föräldrar, som inte kan släppa greppet om sina barn.För vår del handlar det inte om att släppa greppet utan bibehålla familjehemligheten.Det som känns tufft ibland, är att man borde hinna göra annat, men det förblir ogjort.

Å andra sidan har våra barn gott självförtroende och självkänsla för som Rebecka uttryckte det: -" Mamma,du och pappa måste verkligen älska oss mest i hela världen för ni är alltid med när vi gör något och hejar på oss." De upplever oss inte som ett hinder ännu,men när de gör det kommer vi att tona ut oss,fortast möjligt.

En annan sak, det är roligt och underbart att vara förälder och få alla dessa upplevelser, som vi får dela med dem.

Idag skall vi vara körföräldrar och njuta av skönsång och solosång av Sara. Det är kul, att se när de utvecklas som människor och att de vågar ta plats.Sara som skall vara solist idag,hon var en blyg blomma som inte ens vågade vara huvudperson på sin födelsedag.Idag ska hon sjunga för en fullsatt kyrka.Gissa om jag känner mig glad och stolt.Att få vara en del av dessa barns liv gör mig lycklig om och om igen......och att se deras framsteg på livsbanan gör mig varm i hjärtat.

RSS 2.0