Har inte kunnat skriva i min blogg

på länge, ofrivilligt. Det beror på att de bytt publiceringsplats eller vad de nu har gjort. Barnen har i alla fall fått sommmarlov och varit ner till Huddinge för kvartalskontroll.Vi fick bo på plätthotellet som barnen kallar det och sedan gjorde vi Stockholm;kollade vaktavlösningen på slottet,våra ungar älskar det:-).Gröna Lund var målet för ett besök under 10 timmars tid och utmattade åkte vi tillbaks till hotellet.Vi brukar normalt åka ner veckan efter midsommar,men nu blev det före. Barnen kontrollerades och allt såg bra ut.De mäts och vägs,tas blodtryck och urinprov samt att det tas blodprover i några rör,för sonens räkning kollar de medicinkoncentrationen också.Fortfarande verkar det som vår tös slipper mediciner ett tag till,värdena är stabila fortfarande.Sedan är det samtal med läkaren och kuratorn som tar tid. Vi pratade om vårdbidraget med kuratorn,för det är dags att söka nytt igen.Vi bad även om att få ett läkarutlåtande för att kunna ta ut TFP för barnet som är över 12 år.Egentligen skulle vi fått tid i slutet på augusti,men vi blev måttligt roade av den tanken. Vi har under alla dessa år åkt till Huddinge i januari och juni,ett besök under barnens sommarlov, så att de åtminstone en gång slipper ta ledigt från skolan.Vi fattar inte varför vi skulle komma i augusti?? Speciellt när de bara då hade gått tre dagar i skolan?? Då hade det varit svårt att motivera barnen att åka iväg efetrsom de gillar att gå i skolan.Men vi har en ny sjuksköterska som bokar in tiderna och vår personkemi är nog inte den bästa? Under sommaren är man ju mer på resande fot och det är enklare att gömma undan besöket på Huddinge sjukhus,i en rad av sommaraktiviteter.Nu fick vi skippa besöket i Estland som vi planerat för,men det finns ju kvar att göra senare under sommaren.Nu längtar vi till varmare nejder eller att sommaren kommer med sol och värme till oss. Sonen skall på fotbollsläger och jag skall med som ledare,vilket skall bli kul.Annars rullar livet på som vanligt även om jag just nu har drabbats av bihåleinflammation och tycker det är pest.Var som sjukast när vi var i Stockholm och satt mest på en bänk på Gröna Lund och vaktade ryggsäckar:-)Tack vare bra böcker gick den dagen också.:-)Jag skall jobba tre veckor till är det tänkt och sedan har jag semester.Tack och lov har vi en "barnflicka", i form av en 17-årig manlig kusin,som är med barnen på dagarna så att de kan njuta sommarlov.

Kommentarer
Postat av: En annan mamma

Ursäkta, men får jag fråga hur stort vårdbidrag ni har? Har ni olika för den som medicinerar och den som inte medicinerar?Vi har 1/4 vårdbidrag och vårt barn medicinerar. Vill bara höra om vi kanske borde ha 1/2...

2008-06-24 @ 12:50:15
Postat av: and.mia

Hejsan!

Vi har ett halvt vårdbidrag för bägge två,men då finns andra saker invägda i det också såsom allergi och laktosintolerans.Vi har mycket noga berättat om hur mycket tid vi tillbringar tillsammans med barnen, ofrivilligt till viss del, eftersom vi inte kan välja bort att inte vara engagerade föräldrar i deras fritidsaktiviteter.

2008-06-24 @ 17:26:08
Postat av: and.mia

PS! Vi har mer för den som är omedicinerad än den som är medicinerad.

2008-06-24 @ 17:27:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0