Utredning/besök

Eftersom vi hade en godkänd hemutredning för adoption, fick vi göra en förenklad utredning för att bli familjehem (för en period till våra barn),vi hade 5 träffar till och de kollade olika register. De träffade en familj till som också var intresserade och barnlösa för de ville hitta den rätta familjen till barnen. Under denna period var det svårt att koncentrera sej, vad skulle vi berätta för Rebecka som nu hunnit bli 3,5 år. Tänk om det inte blev något? Nu när vi hade vävt så mycket drömmar och förhoppningar samtidigt som det var ett stort beslut; för ett av barnen var äldre än Rebecka och det andra barnet var yngre.Kan man göra så mot en som vill bli storasyster och kullkasta syskonordningen?

Till slut skulle vi få träffa barnen anonymt på barnhemmet,(som besökare till barnhemmet)och det blev kärlek vid första ögonkastet.Först var bara det yngre barnet hemma,Marcus.Rebecka och han fann varandra direkt och lekte med hennes medtagna sparkcykel.Marcus kunde bara några få svenska ord men det verkade inte hindra deras gemensamma lek.Efter en timme kom Sara hem och blev så lycklig över att hitta en flicka hemma.Hon sprutade ut svenska ord och hade ett ganska stort ordförråd och ordförståelse och tillsammans startade de tre en lek ute på gården.

En av personalen kom med en cykel som donerats till barnhemmet och Marcus ville förevisa den men den var för stor.Per fick springa och balansera cykeln med Marcus på och de skrattade och hade roligt.Sara kom till mej och Rebecka och vi gick en liten promenad tillsammans. Det var ett underbart besök och vi for iväg lyckliga och förhoppningsfulla eftersom vi hade fått hårda kramar från Sara och Marcus och en fråga om vi kom igen.Nu ville vi verkligen bli dessa barns föräldrar men socialtjänsten hade inte tänkt färdigt.Det hade börjat luta mot att barnen kanske skulle ha det bättre hos det barnlösa paret, och för Rebeckas skull kanske det var bättre att hon fick ett yngre syskon.

Vi kunde bara förtrösta och hoppas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0