Nominerad till månadens barnblogg

Om du tycker att jag skriver om ett viktigt ämne:om de barn och familjer som lever med hiv,hjälp till att rösta på bloggen!

http://www.alltombarn.se/aktuellt/rosta-pa-manadens-barnblogg-1.7674

Jag blev verkligen glad och tack den som nominerat min blogg dit! Det värmde mitt hjärta!

Kommentarer
Postat av: Sara

Självklart lägger jag en röst på din blogg! Jag tycker det är en fantastisk intressant blogg, som fler borde få upp ögonen för, eftersom folk har så många fördomar om HIV.

2008-02-27 @ 10:45:44
URL: http://issm87.blogspot.com
Postat av: rädd

En röst är helt klart lagd.

2008-02-27 @ 20:22:27
Postat av: rädd

Förresten! Vad anser du om att hiv+ borde få adoptera (om de själva lider av ofrivillig barnlöshet)? Idag testas väl alla blivande adoptionsföräldrar för blodsmitta, inkluderat hiv? Om man har hiv får man inte heller adoptera. Anser du att det är diskriminering?

2008-02-27 @ 20:24:26
Postat av: Anonym

jag har också haft funderingar kring detta med att personer som lever med hiv inte kanske godkänns som adoptivföräldrar. Jag tycker helt klart att det är mycket märkligt. Jag är, precis som bloggaren här, en osmittad mamma med barn som lever med hiv. Genom Noaks Ark har jag träffat många vuxna barnlösa som lever med hiv. När vi diskuterat adoption blir det rätt uppenbart att detta är ytterligare ett område där hivpositiva diskrimineras.

Nu är det dock faktiskt så att jag tror att det är fullt möjligt att få ett medgivande för adoption i Sverige, men jag har svårt att tänka mig att det finns något land i världen som accepterar att adoptanterna har hiv. Möjligen kan de bli aktuella för barn som också har hiv. Hiv är ett större problem "i stora vida världen". Här i Sverige är hiv en kronisk behandlingsbar sjukdom.

2008-02-28 @ 14:24:40
Postat av: Mia Andersson

Självklart vill jag poängtera att jag är emot olika former av diskriminering,på grund av olika handikapp,hudfärg och kön etc..När man prövas för att få ett medgivande för adoption hoppas jag att man sätter barnet i första rummet.Att det verkligen är barn som skall få föräldrar inte vuxna som skall få barn till vilket pris som helst.Varje person som är lämplig att bli förälder borde rimligtvis ha en chans att få bli det även genom adoption.Adoption är för mej ett fantastiskt sätt att bli förälder på.
Jag hoppas att svenska kommuner vågar ge hiv-positiva medgivande om de lever ett sådant liv att de kan bli bra föräldrar och erbjuda barn det som de behöver.Jag hoppas att de kan göra en rättvis bedömning av vilka konskekvenser det har idag att leva med hiv.Kopt sagt jag är för att hivpositiva får adoptera,varför skulle de inte få göra det? Men jag inser också att det som möjligtvis kommer att erbjudas dem är hivpositiva barn om det är någon utlnadskontakt som godkänner dem.

2008-03-03 @ 10:31:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0