Just nu finns det

två små förskolebarn med HIV som söker föräldrar på adoptionsorganisationens hemsida.Jag skulle önska att vi kunde ta emot fler, men vi är en nog stor familj som det känns idag.Vi bor i ett lagom stort hus, där vi alla får plats med våra intressen och hobbies,och vi som föräldrar hinner med yrkesliv och barn samt ha en mindre stund egentid.

Våra barn har nått en ålder där självständighet börjar märkas av och vi börjar bli bekväma.Som det är nu är vi jämnåriga med de flesta av våra barns kamraters föräldrar,men skulle vi skaffa fler blir vi överåriga och det skulle inte kännas kul.

Jag funderar ofta vilka svårigheter som är de svåraste med barn med HIV? Vad är det som gör att folk är rädda eller avstår? Är det sociala stigmat verkligen så svårt? Rädsla, är de, det största hindret? Rädsla för att förlora barnet? Eller rädsla för det sociala stigmat?

Det är inte blodsmittan för det tar inte speciellt mycket tid, ett barn med svårare LKG,eller astma och allergi har betydligt fler vårdbesök och frånvaro än barn med HIV. Det syns ju inte utanpå, och är inget handikapp som kräver träning.

Att ha barn som testar +, är ju att leva ett vanligt familjeliv men med kontroller av blodsmittan. Det slipper ju Rebecka, men besöken inom sjukvården är inget som de andra barnen hakar upp sej på.De har ju levt med det hela den tid som de kan minnas.Det är vardag för dem, och för oss, något som är inordnat i livet.

Kommentarer
Postat av: Saga

jag är intresserad av länk till adoptionsorganisationens hemsida!
Tack!

2008-01-11 @ 15:33:10
Postat av: Kaki

Saga> Det finns flera adoptionsorganisationer och Maria har aldrig nämnt dem vid namn såvitt jag minns. Men barnen "ligger inte ute" för allmänheten, bara för sk sökandemedlemmar...

Men googla adoptionscentrum, barnen framför allt (bfa-a) och ffia så lär du få fram sidorna

2008-01-11 @ 19:38:54
URL: http://dromvav.blogspot.com/
Postat av: Mia

Hej Saga ! Det finns en länk till adoptionsorganisationen.Det står adoptionsorganisation,men du måste vara medlem och inloggad för att få tillgång att läsa mer.Om du är intresserad kan du ringa till adoptionsorganisationen och då kan de förmedla information till dej personligen!Information finns på deras hemsida.Det gör mej glad att fyra barn som testar + har fått familj i Sverige genom denna organisation.

2008-01-11 @ 22:50:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0